Mai abans havia succeït, el consumidor té tants inputs que ha de seleccionar el que veritablement li importa i li ve de gust, aquesta selecció ve determinada per actors que mai abans havien format part de l’ecosistema de comunicació tradicional, i aquests no són ni un mitjà ni una institució són logaritmes.
Per mantenir l’essència de la marca i que la transformació digital no la dilueixi hem de ser conscients que ens trobem en un canvi de paradigma, en continu moviment degut a l’entrada d’un nou cicle econòmic, social i tecnològic.
És en aquest nou paradigma de consum on la comunicació és bidireccional on les marques han d’aprendre literalment a parlar i sobretot a oferir quelcom rellevant per a la vida dels seus consumidors, no tot comença i acaba en la venda, ni en el preu.
Davant d’aquest repte tecnològic que ha vingut per quedar-se i evolucionar plegat amb les organitzacions, hi ha empreses que aposten per l’inmovilisme i hi ha d’altres que evolucionen de forma exponencial perquè entenen el mitjà, el context i el nou ecosistema.
El repte està servit.
Caire de la formació El model és participatiu i obert, mostrant exemples dels conceptes que es parlen, al final hi ha un exercici participatiu per posar en pràctica els conceptes que s’han mostrat.

Actualment la formació es durà a terme al Centre de Promoció Econòmica  de Canet de Mar, Barcelona.
Per més informació empleneu aquest formulari:
OK
Thank you!, Gràcies!, ¡Gracias!
Back to Top